Sneeuwklassen

Voor het zesde leerjaar wordt een sneeuwklassenweek georganiseerd in de week van 15 maart 2021 (t.e.m. 19 maart 2021). Gedurende deze week zullen er, tussen de lessen door, allerlei activiteiten voorzien worden om de leerlingen van het zesde leerjaar toch een leuke tijd te bezorgen op school. Zo hebben ze iets om naar uit te kijken in deze moeilijke tijden. Een week voordien zullen zij een weekschema ontvangen zodat ze weten wat er zoal op de planning zal staan.

Overigens streven we ernaar om op het einde van dit schooljaar een meerdaagse activiteit in te plannen voor het zesde leerjaar ter compensatie van de sneeuwklassen. Uiteraard is dit nog koffiedik kijken, aangezien niemand weet wat het verdere verloop van het virus alsook de maatregelen zal zijn.

Voor het vijfde leerjaar zal dit schooljaar geen alternatief voorzien worden aangezien wij momenteel een aanvraag indienden om in schooljaar 2021-2022 toch op sneeuwklassen te gaan. Het spaarplan zal weldra preventief opgestart worden voor L4 en L5. Indien het achteraf toch niet mogelijk blijkt (omwille van corona, organisatie, etc.) om in 2021-2022 op sneeuwklassen te gaan, zullen de leerlingen van het huidige vijfde leerjaar, ook op bovenstaande alternatieven kunnen rekenen wanneer zij in het zesde leerjaar zitten, en krijgen ze uiteraard (opnieuw) het reeds gespaarde bedrag teruggestort.

Team VBS De Wegwijzer